Blogi


Pienennämme hiilijalanjälkeämme

Olemme jo hyvän aikaa pyrkineet vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia. Valitettavasti jotkin loistavat hankkeet ovat pysähtyneet viime vuosina. Voimme jo kuitenkin kertoa useista onnistuneista muutoksista.

11.10.2022


Korvaamme PVC:tä sisältävät materiaalit ympäristöystävällisemmillä materiaaleilla. Painamme esimerkiksi suuria mainosbannereita verkkokankaalle, joka ei sisällä PVC:tä ja muille erilaisille kankaille. Tällainen banderolli on toki kalliimpi, mutta yhä useammille asiakkaille ympäristöystävällisempi tuote on nykyisin hintaa tärkeämpi valintakriteeri. PVC-materiaaleihin verrattuna PVC:tä sisältämätön kangas on tietenkin kiistatta edustavampi ja houkuttelevampi materiaali. Hinnasta huolimatta polyesterikangasta on siis melko helppo myydä sisätiloissa käytettäviin mainostuotteisiin klassisten materiaalien korvikkeeksi.

Mainospaneeli
Kuva: Comdecor
PVC:tä sisältämättömät mainospaneelit, joissa samaa runkoa voidaan käyttää toistuvasti uusissa mainoskampanjoissa – vaihdat vain graafiikkakankaan.

Klassiset mainostelineet tulisi korvata uusilla ratkaisuilla, jotta kangasta olisi helppo käyttää messuilla ja tapahtumissa. Kangasta varten meillä on 3 tuoteryhmää – komposiitti trussit, t-flex profiilijärjestelmä ja s-tube zipper-seinät. S-Tube zipper-seinä korvaa klassiset roll-upit, banneritelineet ja pop-up messuseinät. Trussit soveltuvat suurten seinämien, siirrettävien messuosastojen, mainostornien, pop up -myymälöiden jne. rakentamiseen. T-Flex pinkokangasjärjestelmä on yksilöllisesti valmistettava profiilijärjestelmä. Tuotteisiin kuuluvat sisustustaulut, omilla kuvioilla ja kuvilla kuvitetut tilanjakajat, grafiikalla päällystetyt messuosastot ja valotaulut, -pylväät sekä -kuutiot myymälöihin, messuille tai julkisiin tiloihin. T-Flexin uusi ratkaisu on akustiset väliseinät ja sisustustaulut, jotka vaimentavat huoneen melua.

Mainosständi Canvas
Kuva: Comdecor
Mainosständi, jossa on vaihdettava kangas ja jota voidaan käyttää rollupin sijasta. PVC-materiaalin sijasta painetussa kankaassa käytetään vesipohjaisia painovärejä. Toisin kuin rollupissa, sinun ei tarvitse vaihtaa mainostaulua jokaisessa uudessa kampanjassa.

Kaikkien näiden ratkaisujen merkittävä etu on niiden uudelleenkäytettävyys. Vaikka messuosastot rakennetaan edelleen usein PVC-levyistä tai pahvista, jotka heitetään pois tapahtuman jälkeen, trussin ja T-Flexin avulla voit yksinkertaisesti vaihtaa graafiikkakankaat ja lähteä uuteen tapahtumaan uuden viestin kanssa. Trussin lisäetuna on mahdollisuus sovittaa messuständit erikokoisille pinnoille. Sama pätee esimerkiksi S-Tubeen, joka korvaa roll-upin. Vaikka rollup on yleensä hävitettävä viestin vanhentuessa, voit helposti tilata uuden kankaan, joka asennetaan S-Tubeen, ja jatkaa saman jalustan käyttöä.

Messuständi
Kuva: Comdecor
Messuständi, joka mahtuu erikokoisiin ja -muotoisiin osastoihin. Toisin kuin laattarakenteisissa ratkaisuissa, voit käyttää trussia uudelleen, jos mainoskielesi muuttuu tai haluat rakentaa jotain täysin erilaista.

Ekologisempien materiaalien lisäksi käytämme myös ympäristöystävällisempiä painovärejä. PVC painetaan liuotinpohjaisilla musteilla, mutta me painamme kankaamme ja polyesteriverkkokankaamme vesipohjaisilla musteilla, jotka täyttävät Öko-Tex-standardin vaatimukset.

Alumiinin kierrätys on yksi alue, jossa voimme pienentää jalanjälkeämme merkittävästi kierrätyksen avulla. Käytetyn alumiinin sulattaminen vaatii vain 5 prosenttia siitä energiasta, joka tarvitaan alumiinin tuottamiseen malmista. Tämä tarkoittaa 20-kertaista energiansäästöä. Käytettyjen mainostaulujen uudelleenkäyttö on vaikeaa, kallista ja joskus mahdotonta. Telineet voidaan kuitenkin purkaa ja lähettää kierrätykseen. Näin olemmekin järjestäneet alumiinisten mainostaulujen vastaanoton ja purkamisen. Ne osat, jotka voidaan kierrättää, lähetämme kierrätykseen; ne osat, joita ei voida kierrättää, hävitämme asianmukaisesti omalla kustannuksellamme.


Pienennämme hiilijalanjälkeämme

11.10.2022

Olemme jo hyvän aikaa pyrkineet vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia. Valitettavasti jotkin loistavat hankkeet ovat pysähtyneet viime vuosina. Voimme jo kuitenkin kertoa useista onnistuneista muutoksista.

Katso lisää
Suojapleksi asiakastiskille

16.11.2021

Vuoden 2021 Viron kunnallisvaaleissa kaikissa Tallinnan vaalilautakunnissa oli käytössä meidän valmistamamme suojapleksit. Nämä pisarasuojat leikkasimme akryylilasista. Kokonaisuus muodostuu kolmesta osasta, jotka yhdistettiin yhdeksi pisarasuojaksi vaalilautakunnassa.

Katso lisää
Ilmoitustaulut pitää tiedon ajan tasalla.

08.09.2021

Aiotko tavoittaa kiinteistön väen kokoontumisrajoituksienkin aikana? Näin noudatat koronaohjeistuksia ja pidät talon asukkaille suunnatun tiedon ajan tasalla.

Katso lisää
Miten järjestät mainos- ja tiedotuskampanjat koronarajoitusten aikana?

19.05.2021

Aiotko tavoittaa yleisöä kokoontumisrajoituksienkin aikana? Näin noudatat koronaohjeistuksia ja hoidat onnistuneen tiedotuskampanjan

Katso lisää